Weekend zeilen in Nederland

Gezellig een weekendje zeilen met vrienden, familie, collega’s of een groep jongeren?

Wanneer u kiest voor een weekendje zeilen in Holland, kunt u werkelijk alle kanten op. Ontdek hoe mooi de Waddenzee is, zeil langs pittoreske havensteden aan het IJsselmeer en Markermeer of leg aan in Amsterdam en haar mooie grachten.

Waar u ook voor kiest, bij NAUPAR vindt u altijd het juiste schip.

De ideale accommodatie voor een groep

Een traditioneel zeilschip is de ideale accommodatie om samen te genieten, tijdens een weekendje weg. Het schip met geringe diepgang:

- heeft comfortabele hutten, sanitair en een keuken
- is makkelijk te zeilen en manoeuvreren
- kan varen op de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee

Stap aan boord van dit varende vakantieverblijf en ontdek Nederland op een wel heel bijzondere manier.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een weekendje weg

Bekijk alle

De vaargebieden

Meer informatie over een weekendje weg

Weekend zeilen Holland

Waar wilt u heen tijdens uw weekendje weg?

U gaat een weekend zeilen door Holland, maar: waar gaat de tocht exact heen? U heeft zo veel keuze. Vertrekt u naar het prachtige IJsselmeer en haar vele pittoreske havenstadjes, of wordt het toch de Waddenzee waar u vele zeehonden kunt spotten en waar het schip – als het getij het toelaat – kan droogvallen op een Wad? Al met al draait uw weekend zeilen in Holland natuurlijk vooral om het zeilen zelf én om het samenzijn met uw gezelschap. De prachtige bestemmingen zijn enkel een mooie bonus!

Onbezorgd genieten op een schip

Het is altijd erg gezellig om samen met een groep te koken, al helemaal op een schip! Heeft u eigenlijk toch niet zo’n zin om te kokerrellen in de scheepskombuis? Kies dan voor de catering van NAUPAR. Voordat u vertrekt geeft u simpelweg aan ons door waar u zin in heeft: een barbecue, diverse hapjes, tapas, buffetten of een heerlijk driegangen diner. Wij zorgen er dan op onze beurt weer voor dat het juiste eten bij u aan boord wordt gebracht.

Heerlijk slapen tijdens een weekend zeilen door Holland

Tijdens uw weekendje zeilen staat één ding vast: u slaapt heerlijk! Alle authentieke zeilschepen van NAUPAR zijn voorzien van ruime en comfortabele slaapcabines. Deze hutten zijn de ideale plek om te genieten van een welverdiende nachtrust of om u gewoon eventjes terug te trekken.

Waarom is een schip huren zo leuk?

  • U heeft alle tijd voor elkaar en kunt heerlijk bijpraten.
  • Zeilen biedt u een ultiem gevoel van vrijheid.
  • U huurt een schip compleet met bemanning en heeft geen zeilervaring nodig. Zij leren het u graag.
  • Alle schepen beschikken over de gemakken van thuis: comfortabele hutten, douches, toiletten, een compleet ingerichte keuken en een knusse salon.

Ruime keuze uit havens om te vertrekken

Amsterdam, Lelystad, Enkhuizen, Kampen, Harlingen, Makkum… Waar stapt u aan boord? Er zijn maar liefst zestien afvaarthavens waar vandaan u uw vaartocht door Holland kunt starten. Kies bijvoorbeeld een haven vlakbij uw woonplek óf voor een haven gelegen in een stad die u altijd al wilde zien.

Daarom een vaartocht bij NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van uitjes op het water in Nederland. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen inclusief schipper en bemanning; van vorstelijke schoeners en weelderige barkentijnen tot stoere klippers en sportieve tjalken.
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en kunt u bij een hele grote groep zelfs kiezen voor meerdere schepen.
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; of u nu wilt ontspannen of actief wilt meezeilen.
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert u graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk uitje waar u nog lang over napraat