‘Haringstad’

Stap samen met uw gezelschap aan boord en vaar naar het sfeervolle Enkhuizen. Dankzij haar verleden als centrum voor de haringvisserij, staat deze mooie stad ook nu nog bekend als ‘Haringstad’. Haringliefhebber of niet; in Enkhuizen beleeft u absoluut een onvergetelijke dag!

Ervaar Enkhuizen per schip

Het historische centrum, de vele watersporten en het bekende Zuiderzeemuseum; Enkhuizen heeft u genoeg te bieden. Eenmaal aangemeerd in de haven bent u binnen no time in hartje Enkhuizen waar de vele historische monumenten zich bevinden. Blijft u liever aan boord van het schip? Grote kans dat u de Bruine Vloot vanaf het dek al ziet liggen!

Populaire schepen met opstaphaven Enkhuizen

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een weekendje weg

Bekijk alle

Weekendje weg naar Enkhuizen

Haring, haring en nog eens haring

De naam ‘Haringstad’ krijg je natuurlijk niet zomaar; Enkhuizen is in de Middeleeuwen begonnen als haven- en vissersdorp. Met name de haringvisserij was groots. Fijn om te weten: ook nu nog zijn er vele haringkraampjes te vinden!

Het Zuiderzeemuseum

Het welbekende Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is een openluchtmuseum. Hier kunt u het leven van vroeger in de vissersdorpen zien. Aanschouw de vele opnieuw opgebouwde historische huizen en geniet van de vrijwilligers die demonstraties van oude ambachten laten zien. Het Zuiderzeemuseum is zowel voor jong als oud zeer geschikt.

De Bruine Vloot

In de haven van Enkhuizen ligt de Bruine Vloot. Dit zijn historische zeilschepen – met name veel klippers en lemsteraken – die u als liefhebber echt eens gezien moet hebben. Veel van de schepen uit de Bruine Vloot zijn ook nu nog beschikbaar voor verhuur.

Voor de kleintjes: Sprookjeswonderland!

Gaat u op pad met kleine kinderen? Dan is het Sprookjeswonderland in Enkhuizen zeker aan te raden. In dit themapark staan – u raadt het al – sprookjes centraal. Ook vindt u hier een speeltuin en leuke kinderboerderij. Kortom: dé ideale plek om samen met uw kinderen een dag te vertoeven.

Gerelateerde pagina's

Weekendje weg
Weekendje weg Amsterdam
Weekendje weg Hoorn
Weekendje weg met een groep
Weekendje weg met pasen
Weekendje weg Muiden
Weekendje weg Terschelling
Weekendje weg Texel
Weekend zeilen Holland
Weekend zeilen op het IJsselmeer
Vriendenweekend
Weekend boot huren
Zeilweekend