Weekendje weg Enkhuizen

Op zoek naar een leuke invulling voor uw weekendje weg met familie, vrienden of een groep collega's?

Stap samen met uw gezelschap aan boord van een traditioneel schip en vaar in een weekendje naar de sfeervolle havenstad Enkhuizen. Dankzij haar verleden als centrum voor de haringvisserij, staat deze mooie stad ook nu nog bekend als ‘Haringstad’.

Haringliefhebber of niet; in Enkhuizen beleeft u absoluut een onvergetelijke dag!

Ontdek haringstad Enkhuizen met een schip

Het historische centrum, de vele havens, winkeltjes, terrasjes en restaurantjes en het bekende Zuiderzeemuseum; Enkhuizen heeft u genoeg te bieden.

Eenmaal aangemeerd in de sfeervolle haven tussen andere Bruine vloot schepen, bent u binnen no time in hartje Enkhuizen, waar de vele historische monumenten zich bevinden.

Blijft u liever aan boord van het schip? Grote kans dat u de Bruine Vloot vanaf het dek al ziet liggen!

Arrangementen en ideeën voor een weekendje weg

Bekijk alle

Populaire schepen met opstaphaven Enkhuizen

Bekijk alle

Populaire blogs over een weekendje weg

Bekijk alle

Leuke bezienswaardigheden in Enkhuizen

Bekijk alle

Meer informatie over een weekendje weg

Weekendje weg naar Enkhuizen

Haring, haring en nog eens haring

Altijd al eens Enkhuizen willen ontdekken? De leukste manier om dat te doen is via het water. Vanaf Kampen, Hoorn of Lemmer zeilt u in een weekendje met een traditioneel zeilschip naar Enkhuizen, dat aan het IJsselmeer en Markermeer ligt. De haringstad dankt zijn bijnaam aan de vroegere visvangt, waar ze rijk mee zijn geworden. In het historische centrum zijn vele winkeltjes, terrasjes, restaurantjes, een bijzonder openluchtmuseum en voor de kleintjes Sprookjeswonderland. En natuurlijk vele viskramen en viswinkeltjes waar u een heerlijk harinkje kunt happen. Eet u hem heel of in stukjes?

Wat kunt u doen in Enkhuizen

 • Winkelen of een leuke stadswandeling maken, Enkhuizen beschikt over meer dan 350 rijksmonumenten, veelal nog uit de Gouden Eeuw. Bij het VVV kunt u een stadswandeling halen.
 • Naar het bijzondere Openluchtmuseum Zuiderzeemuseum Enkhuizen: Ga terug in de tijd en ervaar hoe men 100 geleden leefde aan de oude Zuiderzee. In het museum staan meer dan 100 historische gebouwen uit deze tijd; van een mooie kerk, smid, schooltje tot visrokerij, winkels en woonhuizen die allemaal ooit aan de Zuiderzee hebben gestaan en in het museum opnieuw zijn opgebouwd. Daarnaast kunt u in de zomer genieten van een rollenspel op Urk en vrijwilligers die demonstraties geven van oude ambachten. Het Zuiderzeemuseum is bijzonder leuk voor jong en oud.
 • Gaat u op pad met kleine kinderen? Dan is Sprookjeswonderland een aanrader. In dit themapark staan – u raadt het al – vele sprookjes centraal. Ook vindt u hier een speeltuin en leuke kinderboerderij. Kortom: dé ideale plek om samen met uw kinderen een middag na het zeilen te vertoeven.
 • Een speurtocht of photohunt houden door het historische stadscentrum van Enkhuizen. Wie vindt de meeste panden met drie haringen?
 • Een terrasje pakken en een lokaal biertje proeven of naar een van de vele restaurantjes met meestal uitzicht op het water.

Waar ligt Enkhuizen

Deze historische havenstad ligt aan het IJsselmeer en het Markermeer. Met het schip legt u aan tussen de andere schepen uit de Bruine vloot. Dit zijn historische zeilschepen – met name veel klippers en tjalken – die u als liefhebber echt eens gezien moet hebben. U ligt met het schip altijd op loopafstand van het oude stadscentrum.

Waarom is het zo leuk om Enkhuizen te bezoeken met een schip

 • Een een mooiere manier om bij deze stad aan te komen is er niet. Een van de eerste gebouwen die u waarschijnlijk spot is de Drommedaris
 • Overdag gaat u lekker uitwaaien en zeilen en aansluitend heeft u voldoende tijd om de havenstad te verkennen. Twee leuke activiteiten in een.
 • Er is voldoende ruimte aan boord om te relaxen of gezellig samen spelletjes of een leuke quiz te spelen. Alle schepen beschikken over een ruime salon en voldoende ruimte aan dek met gezellige zitplaatsen. 
 • U kunt aan boord borrelen, eten of BBQ'en, de meeste schepen hebben een goed uitgeruste keuken aan boord, een tap en een BBQ of u maakt gebruik van de verschillende cateringmogelijkheden bij NAUPAR. Van ontbijt, lunch, tussendoortjes en/of diner; als u kiest voor catering gaat u compleet verzorgd op pad. Wilt u de familie extra verwennen? Bestel dan een chef-kok, die gedurende het weekend de lekkerste gerechten voor uw gezelschap aan boord bereidt.
 • Maar u kunt natuurlijk ook lekker de stad in en pakt een terrasje, visje of restaurantje
 • U hoeft niet meer naar een slaapplek te zoeken, want deze heeft u lekker bij u. De meerdaagse schepen beschikken over comfortabele slaapplekken

Daarom een weekendje weg met NAUPAR

NAUPAR heeft ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van unieke weekendjes weg aan boord van authentieke zeilschepen. Bij NAUPAR:

 • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
 • kunt u terecht voor groepen vanaf 12 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
 • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen
 • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
 • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
 • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk weekendje weg waar u nog lang over napraat

Bekijk de mogelijkheden

Wij helpen u graag met het organiseren en plannen van dit weekend. Ook wat betreft het type schip zijn wij u graag van dienst. Bekijk de arrangementen voor een weekendje weg, vraag online een offerte aan of maak online een afspraak om te (video)bellen met een van onze medewerkers. Zij inspireren u graag bij het samenstellen van een mooie, unieke en onvergetelijke vaartocht.