Een weekendje weg naar Texel

Texel is het grootste waddeneiland en u vaart er al in een dagtocht heen. De vaartocht over het Wad is bijzonder en als de timing en het weer het toe laat kunt u onderweg ook zeehonden spotten, of droogvallen bij een zandbank.

Maar ook het eiland is met zijn typische Texelse tuunwallen, schapenboeten en uitgestrekte weilanden in de omgeving van de haven bij Oudeschild dé ideale bestemming om even uit te waaien. Op dit Waddeneiland valt genoeg te beleven voor jong en oud.

Vaar tijdens uw weekendje weg naar Texel

Stap samen met uw gezelschap aan boord van één van de authentieke zeilschepen van NAUPAR en zet koers richting Texel.

Deze bijzondere bestemming:
- is het grootste Waddeneiland en heeft de meeste zonuren
- biedt 30 km strand en 140 km aan fietspaden
- heeft een vuurtoren waar u aan 3 kanten op zee uitkijkt
Op Texel beleeft u gegarandeerd een heerlijk weekendje weg!

Leuke activiteiten op Texel tijdens uw weekendje weg

Bekijk alle

Meer informatie over een weekendje weg

Weekendje weg naar Texel

Zeg de veerboot vaarwel en huur uw eigen zeilschip bij NAUPAR, zodat u zelf kunt overvaren naar uw weekendje Texel! Is dat niet veel leuker voor uw weekendje weg met familie, vrienden of collega's? Bovendien hoeft u geen accommodatie meer te zoeken, want het schip is uw verblijf, vervoer én groepsaccommodatie in één. Makkelijker kan haast niet!

Onbezorgd genieten

U heeft geen zeilervaring nodig. Voor een weekendje Texel, huurt u bij NAUPAR uw eigen zeilschip mét schipper en bemanning. Bepaal samen met uw gezelschap de planning en geniet van een heerlijk weekendje weg! Uw zeilschip is een uniek verblijf in Texel: ’s avonds drinkt u aan dek nog een lekkere borrel en ’s ochtends ontbijt u met een adembenemend uitzicht over het water.

Varende groepsaccommodatie

Al vanaf 10 personen kunt u bij NAUPAR een zeilschip huren tegen een betaalbare prijs. De vaartocht naar Texel wordt volledig aangepast naar uw wensen en schema. Zo kunt u bijvoorbeeld vertrekken vanuit Enkhuizen, Den Oever of Harlingen. In overleg met de schipper bepaalt u zelf de route en eindbestemming.

Luxe op het water tijdens uw weekendje Texel

De schepen bij NAUPAR zijn van alle gemakken voorzien, zo bent u gegarandeerd van een geweldig weekendje weg naar Texel. Aan boord van het zeilschip vindt u dezelfde luxe als in een vakantiehuis. Maar dan nóg leuker: op het water! Een comfortabel dagverblijf, ruime scheepskeuken en een groot dek waar u heerlijk kunt ontspannen, gezellig kunt bijkletsen of spelletjes kunt spelen. Na een dag genieten kunt u de comfortabele hutten opzoeken en genieten van een welverdiende nachtrust.

Zin in een weekendje Texel?

Misschien is het speciale weekend weg naar de Wadden arrangement iets voor u. Met dit arrangement combineert u een zeiltocht met een bezoek aan het eiland Texel en kunt u zelf ervaren hoe bijzonder dit eiland is. 

Over NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van weekendjes weg op het water in Nederland. Wij bieden:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk weekendje weg waar iedereen nog lang over napraat