All inclusive weekend

Arrangement Weekend all-inclusive

Dit wordt een heerlijk weekend! Samen met uw vrienden, familie of collega’s beleeft u het ultieme relax-weekend! Alles wordt voor u geregeld: catering, beddengoed, linnengoed en een eindschoonmaak, het zit allemaal bij dit complete arrangement inbegrepen. Het enige dat u hoeft te doen is genieten, bijpraten, lekker eten, zwemmen, leuke stadjes bezoeken en mooie herinneringen maken.

Het weekendje weg in het kort

Zeilen is een fantastische manier om te ontspannen en uit te waaien. Dit weekend biedt u:

 • Een gevarieerde zeiltocht over de Friese meren, het Markermeer, IJsselmeer of de Waddenzee.
 • Een heerlijke combinatie van natuur, cultuur en absolute ontspanning.
 • Mooie herinneringen, nieuwe ervaringen en een fijn weekend met uw naasten.

Dit valt er te beleven tijdens de vaartocht over de Friese meren, het Markermeer, IJsselmeer of de Waddenzee

Terwijl de schipper zorgt dat jullie op koers blijven, kunnen jullie uren bijpraten, spelletjes doen, samen koken en uitgebreid tafelen, lezen, of genieten van het prachtige uitzicht over de Friese meren, het IJsselmeer, het Markermeer of de Waddenzee. En als jullie zin hebben om te zwemmen, of om een wandeling te maken over de bodem van de Waddenzee, dan kan dat (meestal) ook!
De schipper kent alle mooie plaatsen en weet precies waar hij of zij voor anker kan gaan, zodat jullie lekker kunnen zwemmen of kanoën. En als de omstandigheden het toelaten (het moet bijvoorbeeld wel eb zijn), kan de schipper het schip laten droogvallen op het Wad. Dat is een fantastische ervaring, die u zeker moet meepikken als de gelegenheid zich voordoet!

Kiest u voor het Markermeer, dan kunt u ook nog een tussenstop maken op het idyllische schiereilandje Marken, de Marker Wadden of het Forteiland Pampus. Op de Marker Wadden kunt u vele bijzondere vogels, planten en bloemen bewonderen, en u kunt er wandelen, de uitkijktoren beklimmen, zonnen en zwemmen. Forteiland Pampus is een eeuwenoud verdedigingsfort, dat alleen per schip te bereiken is. Hier kunt u op een verrassende en interactieve manier kennis maken met de rijke geschiedenis van dit bijzondere eilandje.

Wat kunt u doen in de havenstadjes of op de Waddeneilanden

Het is haast te veel om op te noemen, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Als u hebt gekozen voor de Friese meren, dan kunt een bezoek brengen aan Leeuwarden. Geniet van de historische binnenstad, van de musea, terrassen of van een tocht door de grachten. Of ga naar Sneek, Kameleondorp Terherne, Stavoren, of Workum. Allemaal leuke, pittoreske plaatsjes, waar genoeg te zien en te doen is.

Zeilt u over het Markermeer of het IJsselmeer? Breng dan een bezoekje aan Hoorn. Deze oude VOC-stad heeft een prachtig historisch centrum, vol statige panden en oude pakhuizen. Een stadswandeling is zeker aan te raden, net als een bezoek aan het Westfries Museum, of het Museum van de Twintigste Eeuw.

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is ook erg leuk! In dit openluchtmuseum krijgt u een mooi inkijkje in het leven van de mensen die ongeveer honderd jaar geleden woonden rond de Zuiderzee. Of bezoek ‘s werelds grootste nog werkende stoomgemaal in Lemmer. Er is zelfs nog een stoommuseum in Medemblik en een stoomtreinverbinding tussen Hoorn en Medemblik. Maak een klederdrachtfoto voor een blijvende herinnering in Volendam, of ga een dagje shoppen in Bataviastad outlet shoppingcenter. Dit is overigens goed te combineren met een bezoek aan de Bataviawerf. Hier kunt u de indrukwekkende replica van het 17e-eeuwse VOC-schip de Batavia zien.

Heeft u voor de Waddenzee gekozen? Dan is een bezoekje aan een van de Waddeneilanden ook leuk. Hier kunt u wandelen, fietsen, paardrijden, kitesurfen, golfen, suppen, paintballen, wadlopen, blokarten, een gps-tocht doen, een middagje op het strand doorbrengen of een museum bezoeken.

Is een weekend all-inclusive iedereen leuk

Dit arrangement is bijzonder geschikt voor collega’s, familie- en vriendengroepen die er samen een weekendje tussenuit willen en vooral tijd willen doorbrengen met elkaar. Aan boord van het schip kunt u gezamenlijk zeilen, ontspannen, bijpraten en koken in de goed uitgeruste keuken, en beschikt u over comfortabele slaapplaatsen. Daarnaast is er voor alle leeftijden wel iets leuks te verzinnen tijdens uw all-inclusive weekend.

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een (kort of lang) weekend en indien gewenst uitbreiden met een early check-in.

Programma weekend all-inclusive

Eenmaal aan boord bepaalt u op basis van het weer, de wind en als naar de Waddenzee gaat de getijden samen met de schipper de route en het programma. Hierbij houdt de schipper rekening met jullie wensen.

Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder globaal het programma op een dag.

Mogelijke dagindeling

 • Ontbijt en palaver (overleg) in de haven, daarna gaan de trossen los en vaart u richting de stad of het eiland van uw keuze.
 • Tijdens de zeiltocht legt de ervaren bemanning u graag meer uit over stromingen, getijden en de kunst van het zeilen, of u geniet vanaf het dek van het prachtige uitzicht.
 • Onderweg bereidt u een lunch in de goed uitgeruste keuken aan boord van het schip.
 • Als de omstandigheden het toelaten, kunt u onderweg een ankerstop maken om te zwemmen, of droogvallen op het Wad.
 • Na het aanmeren in de haven is er voldoende tijd om de stad van uw keuze te ontdekken, of u blijft gezellig in een ontspannen sfeer borrelen aan dek, speelt een spelletje in het knusse dagverblijf of u zoekt een gezellig restaurant of café in de haven op.
 • U slaapt in een comfortabele hut aan boord van het zeilschip.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Texel
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
15
 1. Absoluut 5 sterren waard

  Geplaatst op

  All Inclusive genoten, dus absoluut 5 sterren waard! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

  Mark
 2. Bijzonder en leerzaam

  Geplaatst op

  We hebben aan de hand van dit arrangement, vlak voor de winterstop, een super fijn weekend gehad! Eenmaal aan boord hebben we eigenlijk nergens meer aan hoeven denken. Het was puur genieten. Ook voor de kids was het een bijzondere en leerzame ervaring.

  Mariß«tte
 3. Een absolute aanrader!

  Geplaatst op

  We kozen eigenlijk puur om het gemak voor het All Inclusive Weekend van NAUPAR: hup aan boord en nergens meer aan denken, dat klonk ons goed in de oren. Nou, we hebben intens genoten! Aan werkelijk alles was gedacht, we hadden zelf nergens meer omkijken naar. Een absolute aanrader!

  Diane

Het arrangement weekend all-inclusive is ook inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het arrangement weekend all-inclusive is, anders dan de naam doet vermoeden, exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • verzekeringen
 • eten en drinken