Kaasmarkt in Hoorn gaat weer van start

Dit evenement is afgelopen. Overmorgen is het weer zo ver: de kaasmarkt in Hoorn gaat weer van start. Bezoekers kunnen van 16 juni tot 1 september iedere donderdagmiddag de markt bezoeken. Handelaren, kaasmeisjes, boeren en paarden; de kaasmarkt van Hoorn brengt u terug in de tijd. Extra leuk: vaar aan boord van een authentiek zeilschip richting Hoorn!

Kaasmarkt van Hoorn

In de 19e eeuw stond de Hoornse Kaasmarkt bekend als een van de grootste kaasmarkten in Noord-Holland. En dát is iets wat volgens de inwoners van deze gezellige havenstad niet mag worden vergeten! In samenwerking met Beemsterkaas vertelt de kaasmarkt van Hoorn een mooi stuk van onze geschiedenis. Alles in een meeslepende theatervorm. Van een marktmeester en kaaszetter tot handelaren en paarden; u ziet het allemaal op de kaasmarkt in Hoorn.

Een vaartocht naar Hoorn

Zoekt u nog naar een leuk uitstapje tijdens uw (reeds geplande) vaartocht? Dan is de kaasmarkt in Hoorn dus absoluut een goed idee! Een vaartocht aan boord van een van onze zeilschepen is prima te combineren met een bezoek aan deze befaamde, geschiedrijke markt. Dat maakt uw vaartocht op het IJsselmeer helemaal af!

Wanneer kunt u kijken?

Dit jaar is de gratis kaasmarkt in Hoorn te bezoeken van 16 juni tot en met 1 september. Met uitzondering van 4 en 11 augustus, want dan is er een kermis en zal er op deze data geen kaasmarkt zijn. Ook goed om te weten is dat de "poorten" van de kaasmarkt om 12.00 uur "s middags open gaan en pas weer sluiten om 16.00 uur. U hebt dus vier uur de tijd om uw ogen uit te kijken.