Vaar naar Enkhuizen en ontdek de sfeervolle haringstad!

Vaar naar Enkhuizen en ontdek de sfeervolle haringstad!

Bent u op zoek naar een leuke bestemming? Vaar met de schepen van NAUPAR naar het sfeervolle Enkhuizen. Deze haringstad heeft een ongekend interessant VOC verleden, die nog grotendeels terug te vinden is in de historische binnenstad. Maar het biedt ook leuke activiteiten voor groot en klein. Zoals het Zuiderzeemuseum of voor de allerkleinste het themapark Sprookjeswonderland waar sprookjes centraal staan. Wanneer plant u uw weekendje weg naar Enkhuizen?

Over Enkhuizen

De ‘haringstad’ Enkhuizen ligt in de provincie Noord-Holland en ligt aan het Markermeer en IJsselmeer. We zeggen niet voor niets ‘haringstad’; in het verleden was Enkhuizen namelijk het centrum voor de haringvisserij. Vandaag de dag is de stad een belangrijk toeristisch centrum met vele musea, havens en parken zoals het alom bekende Sprookjeswonderland.

Geschiedenis en de VOC

In de 17e eeuw bloeide Enkhuizen op. De stad telde destijds de grootste haringvloot van heel Nederland en bezat vanaf 1602 ook één van de 6 kamers van de VOC. Gedurende de eeuw verdiende Enkhuizen flink geld door de handel op de Aziatische landen, Engeland, West-Afrika en Indië. Door de vele oorlogen, het verzanden van de havenmond en de vele handel op Amsterdam kwam er eind 17e eeuw een einde aan deze bloei. Wandel door Enkhuizen en ga op zoek naar het rijke VOC verleden. De Drommedaris (een verdedigingstoren aan de haven) en het Peperhuis herinneren o.a. nog aan de welvarende tijd.

Wat is er te doen in Enkhuizen

Enkhuizen is nog steeds een bijzonder sfeervolle stad met een prachtige oude stadskern waar u heerlijk kunt rondwandelen. Overal proeft u het rijke verleden. Maar u kunt bijvoorbeeld ook naar het Zuiderzeemuseum. Hier beleeft u het verleden uit de tijd van de oude Zuiderzee en worden alle zintuigen geprikkeld. Kinderen kunnen van alles ondernemen; boten bouwen, meevaren in een oude polderschuit, spelletjes spelen, verkleden en op stelten lopen. Ook is er een prachtige collectie Gapers te vinden. Of wat dacht u van de snoepwinkel met oud snoepgoed?

Naast het Zuiderzeemuseum, is ook het Flessenscheepjes museum geliefd; deze is gesitueerd in een 17e-eeuws sluiswachtershuisje en hier vindt u ’s werelds grootste collectie flessen en scheepstypen. Benieuwd hoe zo’n schip in een fles terecht komt? In het museum wordt een doorlopende videopresentatie afgespeeld waarop dit alles wordt uitgelegd!

En tot slot voor de allerkleinsten: Sprookjeswonderland! Een ideaal uitstapje voor het gezin. Dit park opent ieder jaar eind maart haar deuren en is vanaf die datum tot eind oktober dagelijks geopend. Van voorstellingen en attracties tot speeltuinen en kinderboerderijen; Sprookjeswonderland staat garant voor een dag plezier!

Overtuigd? Start dan alvast met plannen! En een tip van ons: vul uw weekendje weg naar Enkhuizen aan met een ontspannende vaartocht en u komt niets tekort! Het schip kan tevens dienen als uw accommodatie. Wij informeren u graag.